رتبه برتر کنکور..

کتاب آنلاین کنکور و کنکور ارشد

 
تابع معکوس
نویسنده : مهندس ضیابری - ساعت ٩:٠٦ ‎ب.ظ روز ۱٩ بهمن ۱۳۸٩
 

تابع معکوس تابع  y= (x -2)3+1  را به دست آورید.


ابتدا عبارت شامل x را جدا می کنیم
                                                                   c   (x -2)3= y -1
سپس جذر سوم آنرا می گیریم
                                                                (x - 2= root3(y -1
و یا تابع نهایی
                                                                 x= root3(y -1)+2
و در انتها شکل استاندارد تابع با تعویض حروف x و y

                                                                 y= root3(x -1)+2

  توضیح : منظور از (root3(x-1 جذر سوم x-1 است.